Goud en zilver 2019

Denise den Haan en Greet Wessels, respectievelijk 25 en 50 jaar lid van Culdoto.
Denise den Haan en Greet Wessels, respectievelijk 25 en 50 jaar lid van Culdoto.

In 2019 - 60 jaar Culdoto - zijn er twee jubilarissen die een onderscheiding hebben ontvangen. 

 

Greet Wessels is 50 jaar lid. Zij heeft in vele producties gespeeld, is jaren bestuurslid en voorzitter geweest en is tot op heden onze productieassistent!

 

Denise den Haan is 25 jaar lid. Zij speelt in vele producties, levert een grote bijdrage aan de decor en rekwisieten commissie en is tot op heden 17 jaar bestuurslid!

 

Greet en Denise ontvingen, tijdens de Algemene Ledenvergadering van 10 februari jl. uit handen van de voorzitter een gouden en zilveren medaille. Tevens ontvingen ze de daarbij behorende oorkonde en een prachtige bos bloemen.

 

Beide leden werden geprezen om hun jarenlange inzet voor Culdoto.

 

Greet 50 jaar lid

Het is maar een paar leden gegeven om in goede gezondheid het gouden jubileum te mogen vieren. En Greet is de vierde die dit mag meemaken. Greet wordt geprezen om haar betrokkenheid en haar tomeloze inzet in al die jaren. Zij is met recht een gouden pilaar onder de vereniging. Greet heeft vele jaren een bestuursfunctie vervuld, waaronder ook een aantal keren die van voorzitter.

 

Toneel was en is haar grote passie. En daar zet Greet zich nog altijd voor in, ondanks dat zij dit jaar de leeftijd van tachtig jaar bereikt. Al jaren vervult zij de rol van regieassistente tot dankbaarheid van de regisseur. Net zoals de contacten met De Spar voor het regelen van de voorverkoop en de verspreiding van de flyers alsook met De Kelk voor de bloemen.

 

Greet heeft vele glansrollen vervuld in haar lange carrière als speelster bij Culdoto. Het absolute hoogtepunt is haar vertolking van de pensionhoudster in "Pas op dat je geen woord zegt". Een heel grote rol met heel veel tekst, waarbij zij de hele avond op het toneel stond. En dat terwijl zij eigenlijk een jaartje rustig aan wilde doen.

 

Een goede toneelspeelster kan met onverwachte situaties omgaan, zoals bij de productie "Een doos vol kruimels" toen de stoppen in Ons Gebouw doorsloegen; het probleem werd verholpen en Greet pakte professioneel de draad weer op.

 

Denise 25 jaar lid

Denise wordt geprezen om haar discipline en grote betrokkenheid bij de vereniging. Van de 25 jaar is Denise 17 jaar bestuurslid geweest, En dat is zij ook de komende drie jaren. Haar nuchtere en realistische kijk is hierbij verfrissend en van toegevoegde waarde.

 

Daarnaast is Denise een onmisbare kracht bij de decorbouw, samen met Timo. Vooral haar creatieve inbreng is van groot belang voor de mooie en bijzondere decors.

 

Hoogtepunt was onder meer haar rol in "Een ideale vrouw", waar zij een voortreffelijke hoofdrol neerzette. Maar vooral ook haar vertolking van de dronken vrouw in "Gebroken IJs" was grandioos; het leverde haar een 'open doekje' op. Zelf noemde Denise nog het stuk "Na de regen" als één van haar favorieten.

 

Toneelvereniging Culdoto
- mail ons
- facebook
- youtube

Postadres
Toneelvereniging Culdoto
p/a De Fliert 13
3791 PV Achterveld