In memoriam Wim Vos

Zeer tot onze spijt hebben wij afscheid moeten nemen van Wim. Donderdag 28 juni 2018 is hij plotseling overleden. Wij verliezen in hem een bijzonder betekenisvol en gewaardeerd lid.

 

Op jonge leeftijd werd Wim - drie jaar na de oprichting van de toneelvereniging – lid van Culdoto en is dat altijd gebleven, 56 jaar lang. Hij was de laatste die ter gelegenheid van zijn 50-jarig lidmaatschap de gouden speld van de toenmalige Nederlandse Vereniging van Amateurtoneel ontvangen heeft.

 

Als acteur heeft hij menig rol kleur weten te geven. Zo ook in 1981, toen hij in een gastrol meespeelde met Toneelvereniging Genesius in het stuk “Harten 2 Harten 3”, waarmee tijdens het Eenaktertoernooi Amersfoort de 1e prijs werd gewonnen, de Leo Grootkop-trofee.

 

Wim was niet alleen een betrokken toneelspeler, maar ook een betrokken bestuurder. In totaal 30 jaar is hij penningmeester geweest, in een tijd waarin nog verantwoording afgelegd moest worden aan de Gemeente Leusden in verband met de te ontvangen subsidie. Dat ging gepaard met het opstellen van begrotingen en met een balansrekening.

 

Enkele jaren geleden stopte Wim met het toneelspelen. Zijn laatste rol speelde hij bij het 50-jarig jubileum van Culdoto. Maar Wim bleef zijn vereniging trouw. Hij nam de bediening voor licht en geluid tijdens de uitvoeringen voor zijn rekening, was altijd van de partij wanneer de decors opgebouwd en weer afgebroken moesten worden en verrichtte hij allerlei hand-en-spandiensten.

 

Hoewel zijn gezondheid de laatste jaren afnam, bleef Wim zich verbonden voelen met Culdoto. Ook bij de evaluatie van de laatste productie was hij aanwezig en nam hij kennis van de plannen voor het 60-jarig jubileum in 2019. Hij zal er niet meer bij zijn en dat spijt ons zeer.

 

Wim heeft veel voor Culdoto betekend. Wij verliezen in Wim een man die actief betrokken was. Een man ook waar de vereniging nooit vergeefs een beroep op deed. Een man die wij - om wie hij was - zullen missen.

 

Toneelvereniging Culdoto – Achterveld
Juli 2018

Toneelvereniging Culdoto
- mail ons
- facebook
- youtube

Postadres
Toneelvereniging Culdoto
p/a De Fliert 13
3791 PV Achterveld